Wat is de import- en exportsituatie in de eerste helft? Algemene toediening van de douane: de totale waarde van goederenhandelsimport en -export steeg met 27,1% jaar op jaar.

Wat is de import- en exportsituatie in de eerste helft? Algemene toediening van de douane: de totale waarde van goederenhandelsimport en -export steeg met 27,1% jaar op jaar.

People’s Network Beijing 13 juli (Reporter Luo Zhi) State Council Information Office hield vandaag een persconferentie, introduceert import en export in de eerste helft van 2021.

Directeur van de algemene toediening van de douane, Likui, directeur van statistische analyse, zei in de persconferentie. In de eerste helft van dit jaar bleven de algehele epidemische preventie en controle en controle en controle en economische en sociale ontwikkeling en de buitenlandse handel voortdurend te consolideren Import en export was stabiele en nieuwe prestaties. Volgens douanestatistieken is de totale waarde van de goederenhandelsinvoer en-export van mijn land Triljoen Yuan in de eerste helft van dit jaar, en het is meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Onder hen, export biljoen yuan, groeit%; import triljoen yuan, groei%.

Vergeleken met dezelfde periode van 2019, import en export, export en importeren%,% en% respectievelijk. Specifiek wordt het voornamelijk weergegeven in zes functies. Ten eerste groeit import en export gedurende 13 maanden op. In juni is de buitenlandse handel in buitenlandse handel en export triljoenen, een jaar-op-jaar stijging van 22% op jaarbasis, en de 13e maand in juni 2020 groeit.

De tweede is dat de groei van de import en export van belangrijke handelspartners goed is. In de eerste helft van het jaar is de top drie grote handelspartner ASEAN, de EU, de VS, uit de Verenigde Staten, van 500 miljoen, biljoen, biljoen, verhoogd met respectievelijk met%,%,%, naar Japan import en export Triljoen Yuan, groei%.

In dezelfde periode, mijn land langs het land langs het land, toegenomen de import en uitvoer van RUG-handelende partner met respectievelijk met% en%. De derde is dat algemene import en export van de handel sneller groeit.

In de eerste helft van het jaar verhoogde de algemene import- en exportbiljoenen van mijn land, verhoogd, verhoogd tot% van de buitenlandse handel van mijn land, een percentage in dezelfde periode vorig jaar; waar export biljoen yuan, groei%; import biljoen yuan, groei%. In dezelfde periode, verwerkingshandelsinvoer en export biljoen yuan, groei%, goed voor%. De vierde is dat de hoofdkracht van particuliere ondernemingen meer geconsolideerd is.

In de eerste helft van het jaar is de particuliere ondernemingen van mijn land ge?mporteerd uit Trillion Yuan, verhoogd%, goed voor% van de buitenlandse handel van mijn land, en verhoogde een procentpunt in dezelfde periode vorig jaar, bleef in de eerste plaats van mijn land Buitenlands handelshoofdlichaam. In dezelfde periode, buitenlandse investeringsondernemingen importeren en exporteren Trillion Yuan, een stijging van 19%; ondernemingen in nationaal eigendom van en exporteren en exporteren van biljoen Yuan, groei%.

De vijfde is het aandeel van de export van elektromechanische producten. In de eerste helft van het jaar verhoogde de elektromechanische producten van My Country elektromechanische producten, verhoogd%, de goedkeuring van% van de totale uitvoer, een percentage van dezelfde periode vorig jaar; waar automatische gegevensverwerkingsapparatuur en zijn componenten, mobiele telefoons, auto’s, auto’s, verhoogd met 17%,%,%.

In dezelfde periode, exporteren arbeidsintensieve productgroei%, medische materialen en drugsgroei%.

Zesde is de toename van het importvolume van grondstoffen-invoer zoals ijzerertszand en aardgas.

In de eerste helft van het jaar importeerde mijn land ijzererts, toegenomen, verhoogd; aardgas 10.000 ton, verhoging%; soja ton, verhoging%; ma?s 10.000 ton, verhoging%; tarwe ton, verhoog%. In dezelfde periode daalden ge?mporteerde ruwe olie miljard ton met 3%.

Li Kui, in het algemeen, in de eerste helft van het jaar, ging de buitenlandse handel van mijn land het goede momentum voort in de tweede helft van vorig jaar, en de groeisnelheid was sneller, wat een goede basis legt voor de stabiliteit van buitenlandse handel.

De douane is gebaseerd op de nieuwe ontwikkelingsfase, implementeren van het nieuwe ontwikkelingsconcept, bouw een nieuw ontwikkelingspatroon en implementeer de inzet "zes stabiele" "zes garanties en bevordering van de hoogwaardige ontwikkeling van buitenlandse handel met krachtiger maatregelen om te zorgen voor het "14e vijfjarenplan" buitenlandse handel., Speel een goede stap.

(Editor: Luo Zhi, LU Wei) Delen Laat meer mensen de aanbevolen lezen zien.